top of page

DIY Halloweenlykta (barnvänligt)


Roligt, barnvänligt och mysigt halloweenpyssel. Den tunna silkespapperet gör så att lågan från stearinljuset lyser igenom riktigt fint.

Vad du behöver:

Riv sönder silkespapper i bitar, blås upp en ballong i lagom "ljuslykte" storlek. Börja limma och klistra fast silkespapper bitar allt eftersom. Jag använder trälim som jag blandar 50/50 vatten och trälim, funkar fin fint om en inte har decoupagelim eller liknande. Det kan aldrig bli för lite lim så se till att kladda på ordentligt så att ljuslyktan håller ihop.

Täck några lager så att det inte blir för tunt, då finns risken att den inte håller ihop när du tar bort ballongen sedan.

Låt den torka i ca ett dygn, tills du känner att den är riktigt torr och hård, sedan gör du hål i ballongen och drar försiktigt ur ballongen. Nu är det bara att rita dit ögon och mun och stoppa ner ett stearinljus. Mysigt halloweenpyssel för de mindre (och större).

/Pysselfabriken


Pysselfabrikens DIY-blogg

Välkommen till Pysselfabrikens DIY-blogg. 

 

Här lägger jag ut tutorials om papperspyssel, bakning, virkning, blommor och blomdekorationer, smarta tips m.m. Renovering av möbler, rum och en hel del annat, allt mellan himmel och jord. Hoppas att ni ska trivas!

Featured Posts
Titta in snart igen
När inlägg har publicerats hittar du dem här.
Recent Posts
Search By Tags
Inga taggar än.
Our Community 
bottom of page